GET /v1/event/osterbotten:58319/?format=api
HTTP 200 OK
Allow: GET, PUT, PATCH, DELETE, HEAD, OPTIONS
Content-Type: application/json ;utf-8
Vary: Accept

{
    "id": "osterbotten:58319",
    "location": {
        "@id": "http://luckan.linkedevents.fi/v1/place/osterbotten:place_58319/?format=api"
    },
    "keywords": [
        {
            "@id": "http://luckan.linkedevents.fi/v1/keyword/osterbotten:target_7/?format=api"
        },
        {
            "@id": "http://luckan.linkedevents.fi/v1/keyword/osterbotten:category_22/?format=api"
        },
        {
            "@id": "http://luckan.linkedevents.fi/v1/keyword/osterbotten:category_29/?format=api"
        }
    ],
    "super_event": null,
    "event_status": "EventRescheduled",
    "external_links": [],
    "offers": [
        {
            "is_free": false,
            "description": {
                "sv": "25,00 €"
            },
            "info_url": null,
            "price": {
                "sv": "0"
            }
        }
    ],
    "data_source": "osterbotten",
    "publisher": "osterbotten",
    "sub_events": [],
    "images": [],
    "videos": [],
    "in_language": [],
    "audience": [],
    "created_time": "2025-12-09T11:03:51.705064Z",
    "last_modified_time": "2025-12-19T19:03:22.226477Z",
    "date_published": null,
    "start_time": "2026-03-11T17:00:00Z",
    "end_time": "2026-03-11T18:30:00Z",
    "custom_data": null,
    "audience_min_age": null,
    "audience_max_age": null,
    "super_event_type": null,
    "deleted": false,
    "replaced_by": null,
    "description": {
        "sv": "En föreläsning om matkultur som ger nya perspektiv på måltider som lunchlådan, fredagstacon och lördagslyxen. Vad säger vår mat om kulturen vi lever i? Vad åt man förr och vad hade det för kulturell betydelse? Såg den fattige bonden mat enbart som bränsle och använde den rika adeln mat för att visa upp sina rikedomar? Vilka mattrender har vi idag och vilka kan vi ha i framtiden? Vad säger vårt val av mat om oss? Vad finns det för ideologisk bakgrund till att vi äter det vi gör? Hur påverkar matproducenterna vad vi stoppar i oss idag? Vad är det för skillnad mellan matproducenterna idag och förr i tiden?\nRichard Tellström är docent i måltidsvetenskap och känd från TV-programmen Historieätarna och Fråga Lund. Han har även skrivit böckerna \"Hunger och törst\" och \"Från krog till krog\" och hunnit med att vara sommarpratare. Hans bok \"Varje tugga är en tanke\" finns till försäljning under kvällen.\nFöreläsningen ordnas i samarbete med Finlands svenska Marthaförbund.\nKvällen avslutas med en paneldiskussion kring finlandssvensk matkultur där även Marthaförbundets representanter medverkar."
    },
    "location_extra_info": null,
    "provider": null,
    "provider_contact_info": null,
    "name": {
        "sv": "MATKULTUR OCH TRENDER GENOM TIDERNA"
    },
    "info_url": {
        "sv": "https://events.osterbotten.fi/evenemang/visa/58319"
    },
    "short_description": {
        "sv": "En föreläsning om matkultur som ger nya perspektiv på måltider som lunchlådan, fredagstacon och lördagslyxen."
    },
    "@id": "http://luckan.linkedevents.fi/v1/event/osterbotten:58319/?format=api",
    "@context": "http://schema.org",
    "@type": "Event/LinkedEvent"
}